Satir vrijheid 2 rvlieropcoaching

2. Zeggen wat je voelt en denkt

Durf jij dat? Uitspreken wat er in je om gaat? Zonder 🍁voor de mond te nemen?

Ik eigenlijk lang niet altijd. Zo is die 1.5 meter afstand houden nog best een klus. Ook met mensen die zich er ook best aan willen houden. Soms staat iemand toch net waar ik moet zijn. Of staan er mensen te praten waar ik juist even langs moet. Natuurlijk zeg ik dat dan gewoon! Maar toch is dat niet altijd makkelijk. Je wilt niet altijd storen, of een gesprek onderbreken. En ach, je kan er toch ook even snel langs….?

En dat gaat alleen nog maar over afstand houden!

Je uitspreken

Hoe spreek je echt persoonlijke gevoelens uit? Echt uit je 🧡 Je wensen, dromen, schaamte, imperfecties, verlangens…

Je uitspreken voelt kwetsbaar, maar als je het aandurft maakt het je juist krachtig. Je laat ermee van buiten zien, wie je van binnen bent. En hoe beter binnen en buiten met elkaar kloppen, hoe lekkerder je in je vel zit (logisch spreekwoord dus eigenlijk 😉).

Deze blog is de tweede in een serie van vijf: de vijf vrijheden van Virginia Satir voor groei en vrede. Het zijn vrijheden om je vrij te voelen om van jezelf te houden zoals je bent. Zeggen wat je denkt en voelt, dat vind ik zo mooi bij de herfst passen. Nu de bomen hun bladeren later vallen 🍂 om nu ook geen blad meer voor de mond te nemen en je meer uitspreken. En wil je daar eerst eens in een veilige omgeving mee oefenen? Je bent welkom.


#rvlieropcoaching #oudertelefoon #veranderenomjezelfteblijven #bladerenvallen #herfst #binnenkant #buitenkant #lekkerinjevel #voelen #denken #zeggen #luisterendoor #krachtvankwetsbaarheid #satir #vrijheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *