foto slak rvlieropcoaching

Bekijk het eens van een andere kant

Bekijk het eens van een andere kant

Hé wat leuk. Een slak op het raam. 🐌 Wat ziet die slak er anders uit zo vanaf de onderkant. En wat moet die slak de tuin nu anders zien, dan als die het van de grond bekijkt.

Als je dingen van een andere kant bekijkt, kunnen er hele nieuwe inzichten ontstaan.
Ken je van die discussies, op je werk of thuis met je partner, waarbij je merkt dat je allebei alleen maar meer de hakken in het zand zet? Terwijl je dat niet van plan was en anders zou willen, maar op dat moment kom je er niet uit?
Wissel op zo’n moment eens in de manier waarop je kijkt. Kijk je alleen vanuit jouw standpunt? Of ben je juist vooral met de ander bezig? We hebben zo onze voorkeur…
En als je die twee eens afwisselt? Je bekijkt het vanuit jezelf en je leeft je in in de ander. Als je dan ook nog eens de hele discussie van een afstandje bekijkt, hoe zou dat zijn?

De andere kant van de opvoeding

Het van de andere kant bekijken, is ook heel bruikbaar in de opvoeding Ik weet nog goed dat ik vadertje en moedertje moest spelen en dacht “jeetje wat krijgen die kinderen veel opdrachten eigenlijk. Wat moet er veel, waar ze geen zin in hebben.” Het bracht me begrip en ik werd er milder.

En de andere kant voor jezelf

Het van een andere kant bekijken, dat helpt ook voor discussies in jezelf (met dat vervelende commentaar stemmetje, ken je die?). Of als je je ergens aan ergert. Of als je moeite hebt om een keuze te maken. Als je vastloopt op je werk. Als je niet genoeg aan jezelf toekomt…..
Want als jij kiest voor jezelf, om te doen wat jij denkt dat echt goed voor jou is…voelt dat egoïstisch? Of help je daar juist anderen mee?

We kunnen soms zo vast zitten in onze eigen kijk op ons leven, dat het helpt als iemand anders meeluistert en helpt om tot een ander perspectief te komen. Ik help je graag verder.
#coaching #rvlieropcoaching #bekijkheteensanders #nieuwperspectief #veranderenomjezelfteblijven #mama #opvoeding #worklifebalance #keuzes #hoekijkjij #hoekijkik #persoonlijkegroei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *