rvlieropcoaching belangrijkste les

belangrijkste les

Wat leer je je kinderen?

Thuis school. Wat leer je de kinderen thuis? Wat moeten de kinderen een hoop hè. En wat doen we als moeders (en vaders) ons best. Klokkijken, veters strikken, spelling. En dan opeens tranen. “Mama, je bent niet mijn juf. En ook niet mijn vriendjes.” Ach mijn lieve schat, je hebt gelijk, ik weet het…

Liefde

Het belangrijkste dat we onze kinderen leren is liefde. D Talma schrijft er ook over in het lichaam als taal. We leren van ons af te bijten en assertief te zijn. Dat is ook heel nuttig, maar als je niet echt JA leert zeggen, dan is er op den duur weinig om voor te gaan in je leven. Wat je doet is zinvol als je er zelf in gelooft EN het liefst daarin gesteund wordt door een paar anderen. Die steun nemen we (vaak onbewust) waar en daarmee voelen we ons beschermd.

Liefde is de beste bescherming die we als ouders aan onze kinderen kunnen geven. Je kent vast de tip: “eerst van jezelf houden en dan van een ander”, maar dat kan alleen als er eerst van je gehouden is. Als iemand je liefde laat voelen, pas dan weet je wat liefde is. Het is het mooiste als je dat als kind al leert. Geliefd door wie je bent, zonder er iets voor te doen.

Juist nu

Juist nu is liefde nodig. Juist nu de wereld zo opeens zo anders is. Ook voor je kind. Juist nu is liefde de belangrijkste les.

#liefde#belangrijksteles#corona#stress#juf#missen#thuisschool#mildheid#veranderenomjezelfteblijven#leren#rvlieropcoaching#moeder#bescherming#veiligheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *