foto bescheidenheid rvlieropcoaching

Bescheidenheid

Alsof mensen ook naar me zouden luisteren als ik bescheiden ga zitten doen! las ik in de Volkskrant. En die titel maakte me duidelijk waarom zichtbaarheid nog al een dingetje voor me is…

Bescheidenheid siert de mens

Het is een overtuiging die ik van vroeger heb meegekregen en die ik ook diep van binnen geloof. Eigenlijk was ik me er niet eens zo bewust van tot ik het woord tegen kwam in de krant. JA bescheidenheid, dat is het! Mensen die bescheiden zijn, hun beurt afwachten, rekening houden met anderen, geen stem verheffen, niet meer zeggen dan nodig. Daar heb ik altijd wel tegenop gekeken.

Onbescheiden mensen, daar reageer ik niet lekker op. Ik hoor mezelf dingen denken als:
Wat schreeuwerig
Aandachttrekkerij
Doe ff normaal!
Hoe fantastisch vindt die zichzelf?
Ik associeer dat met arrogant, egocentrisch en alleen zenden, zonder ruimte voor mij. En ja, dat zijn vooroordelen, absoluut! Terwijl ik helemaal niet bevooroordeeld wil zijn. En ik weet ook dat dit niet altijd klopt. Toch komt dat van binnen razendsnel op. Dus toen ik die titel las in de krant dacht ik: “AHA! Dat is waarom ik WEL onbescheiden wil zijn.”

Zichtbaarheid

Vorig jaar realiseerde ik me: Ik wil (NLP) trainer zijn, dat is mijn plek, daar: op dat podium! Maar…eh, tsja…dat is dus ook op een podium, mezelf zichtbaar maken. Zichtbaar, in mijn eigen kleuren, zoals ik ben. Dat wilde ik wel, maar ging nog niet zo makkelijk. Mezelf-zichtbaar-maken werd mijn doel. Als een stap daarin begon ik met blogs op FB en Insta. En ik creëerde mijn website. En ik ging op dat trainerspodium staan. Wat maakt dat zichtbaar zijn nou lastig? Hoezo voelt het ergens alsof er iets mis mee is? En nu weet ik het. Het botste met bescheidenheid. Gaan bescheidenheid en zichtbaarheid samen? Gelukkig heb ik een NLP oefening die me hielp die vraag te beantwoorden.

Herken jij dat? Van die tegenstrijdige verlangens, die beide belangrijk voor je zijn? Misschien ook wel met zichtbaarheid? Of heb jij een ander thema? Neem gerust contact met me op om dit te bespreken en/of om een NLP oefening te doen.

#NLP#zichtbaar#beYOU#bescheiden#pakjepodium#doenormaal#waarden#rvlieropcoaching#veranderenomjezelfteblijven#ontdekken#polariteiten#coaching#truecolours

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *