Mama als topondernemer van de familie bv 1

Deel 1 de lapjesdeken

Familie bv

Je runt als mama (naast een andere baan?) een familie BV.

Soms is het flink aanpoten op de familie werkvloer voor jou als moeder of vader. Er komt van alles op je af in opvoeding, relatie, werk, huishouden runnen…

Hoeveel besluiten neem je op een dag? Je realiseert je dat misschien niet, maar dat zijn er honderden! Jij bent (misschien wel zonder dat je het doorhebt) een topondernemer!

Topondernemers

Nou blijkt dat topondernemers die succesvol zijn op een andere manier besluiten dan op business schools vanuit de theorie werd bedacht. Op business schools werd gedacht dat ondernemers kiezen met causaal denken. Dat betekent kiezen met denken in oorzaak-gevolg. En denken in zinnen met …als, dan…

Misschien herken je ook wel, dat als je een moeilijkere situatie hebt of een besluit moet nemen, dat je op die manier denkt. En dat je daar behoorlijk in vast kan lopen, als je zo in scenario’s blijft denken. Dat je er zelfs van gaat piekeren.

Wat doen topondernemers dan wel? Hieronder volgt tip 1 uit een reeks van blogs, geïnspireerd op onderzoek door professor Sarasvathy.

Tip 1: lapjesdeken

Maak een lapjesdeken! Dat is namelijk de eerste tip van wat topondernemers doen.

Topondernemers doen het niet alleen. Ze ondernemen samen met hun stakeholders, personeel, aandeelhouders, leveranciers, klanten, belanghebbenden enz. Het is een groot netwerk, oftewel een grote deken. Ieder voegt zijn eigen lapje toe aan die deken.

Zo werkt het ook in je familie BV. Dat moederen wordt modderen als je het allemaal alleen probeert te doen. Je dekentje is dan klein, want je mist simpelweg een boel lapjes!

Welke lapjes heb jij toegevoegd aan je deken? Wie horen er al bij jouw familie BV, naast je eigen gezin natuurlijk. Je kunt denken aan je familie, vrienden, buren, schooljuf, de hond, trainers bij de sportclub enz. Wie horen er allemaal bij jouw lapjesdeken? En welke zouden een goed nieuw lapje kunnen zijn?

Ook professionals kunnen je helpen, zoals bijvoorbeeld een coach zoals ik 🙂 Wil je kijken of ik bij je lapjesdeken pas? Neem geheel vrijblijvend contact met me op https://rvlieropcoaching.nl/contact/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *