over mij

Als je me zou kennen zou je weten dat ik best eigenwijs ben. En kritisch. Het is me vaak verweten negatief te zijn. Maar zo zie ik dat niet (eigenwijs!). Ik geloof niet in goeroes die je beloven om met positief denken in 1 dag verlicht en getransformeerd door het leven te gaan. Zo werkt mijn leven niet.

Er zijn duizenden coaches, maar er is er maar één zoals ik:

  • Dol op leren
  • Favoriet: Tony’s Chocolonely zeezout
  • Vergeet van alles (waar mijn telefoon is; ik laat mijn tas in mijn fiets zitten; ik vergeet de tijd, zodat ik moet haasten of heel vroeg ben)
  • Niet van de koetjes-en-kalfjes, maar liever gesprekken met diepgang
  • En met humor 😊
  • Hardlopen om fit te blijven en goede ideeën op te doen
  • Ik hou van wandelen, bloemen, cappuccino en lente

Mijn verhaal

En daar was ze dan: meer dan 10 jaar geleden werd mijn (eerste) dochter geboren en daarmee werd ik moeder. Het was prachtig, maar ook een zwaar jaar. Ik merkte dat ik niet van-nature-wel-wist-hoe-je-moeder-moet-zijn. Ik had mijn checklistje voor huilen: Voeden? Luier? Slapen? Knuffelen? En als ze dan nog huilde, dan wist ik het niet meer. Ik kreeg wel opvoedadviezen, maar dat was niet wat ik nodig had. Maar wat dan wel…? Op mijn werk wilde ik natuurlijk op volle kracht vooruit blijven gaan. Zij hadden toch niet voor mijn kind gekozen? Dus gewoon doorgaan. Ook al voelde ik me moe en gefrustreerd en niet meer dezelfde…

Toen ik na bijna een jaar opeens de trap niet meer onder mijn voeten voelde en als in slow motion de trap afviel (met mijn dochter) wist ik: nu is het klaar! Dit kan zo niet langer. Ik moet en zal het anders doen. En ik begon met beter voor mezelf zorgen. Het is net als in het vliegtuig met de zuurstofmaskertjes: eerst voor jezelf zorgen, dan voor je kind. Het kan niet anders. En ik heb ook als moeder een goed voorbeeld te zijn. Dus hoe doe ik “gelukkig-zijn” voor? Want dat wil ik mijn kinderen leren.

En zo begon mijn traject van coaching, opleidingen en beter voor mezelf zorgen. Jaren heb ik geïnvesteerd. Ik leerde en groeide. Nu ben ik niet meer altijd moe, maar voel ik veel energie en enthousiasme. Ik word niet geleefd door de waan van de dag, maar ik weet wat ik wil en maak de keuzes die daaraan bijdragen. Zowel als moeder als in werk. Ik hoef niet meer alles perfect te doen. Ik geniet nu veel meer van mijn gezin (man, 2 dochters en 1 konijn).