thuiswerken met de kinderen thuis

Corona: Hoe combineer je thuis werken met schooltje-spelen met je kids? Naast gesloten scholen zijn alle hobby’s|trainingen gestopt en kunnen kinderen hun energie niet kwijt. Gelukkig was het de eerste dagen mooi weer, maar hoe de komende weken verder?

Het is nu werkende moederschap 2.0.

Nog meer moeite om alles voor je werk | kinderen | jezelf gedaan te krijgen.

Ik deel daarom met je wat mij nu helpt. En dat zijn de 5 succes-sleutels:
🔑Weet wat je wil. Neem even tijd om te bedenken wat jij wilt bereiken vandaag EN waarom dit belangrijk is. Bijvoorbeeld: ik wil op tijd naar bed, OMDAT ik positief en vol energie de dag wil beginnen met de kinderen.
🔑Doe. Met alleen denken aan doelen verandert er niks. Dit leidt zelfs tot frustratie. Neem actie. Doe iets! Zet elke dag een stapje in de goede richting. Juist die kleine stapjes helpen je en niet het grote denken. Dus als je wilt dat de kinderen fijn hun schoolwerk doen, doe dan iets dat ze daarbij helpt. Ik zet bijvoorbeeld steeds een favoriet Tiktok-dansje aan. Ze zijn 20 sec in beweging en werken daarna weer geconcentreerd en vrolijk verder.
🔑Wees scherp. Merk op waar je staat en wat het kleine stapje je oplevert. Helpt wat je doet jou om te bereiken wat je wil? Gaan je kinderen beter aan het werk als ze even gedanst hebben? Of is er wat anders nodig?
🔑Wees flexibel. Als je iets als moeder moet zijn, is het wel flexibel. Ik voel me soms net een elastiekje. Zo ook nu: de situatie is door Corona anders dan een week geleden. Feit. Ga uit van hoe het NU is en bedenk welke mogelijkheden je nu hebt.
🔑Wees mild. Pas als je mild kunt zijn tegen jezelf, kun je dat ook voor anderen. Wees niet te streng voor jezelf. Je bent nou eenmaal niet de juf en je kunt je werk nou eenmaal niet zo doen als anders. (Dit geldt ook voor je partner, je kinderen en iedereen om je heen).

De 5 successleutels werken altijd. Ik kan je helpen ze toe te passen, via online coaching. Eerste call gratis.


#veranderenomjezelfteblijven #werkendemama #succes#stapjevoorstapje #justdoit #corona #werkprivebalans #weeslief #scherp #mild #weetwatjewilt #resultaat #scholendicht #flexibel #tiktok #coaching

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *