foto vaste patronen rvlieropcoaching

Vaste patronen

Vaste rituelen

Vaste patronen, vaste rituelen. Ik vind het heel prettig en rustgevend. Het brengt houvast en je weet waar je aan toe bent.
Van patronen is ook heel interessant om te ontdekken:

  • Hoe doe ik de dingen die ik doe?
  • Wat denk / voel ik erbij?
  • Waarom doe ik dat zo?

Zeker in het opvoeden van de kinderen zijn veel vaste patronen: naar-bed-brengen, op-tijd-naar-school, na-schooltijd-kopje-thee, verjaardag-vieren, gezellig-samen-avondeten (hoewel dat niet altijd zo gezellig is als je misschien had gepland 😉)
en zo zijn er talloze!

Oude patronen

En dan kan je ontdekken dat oude patronen niet meer bij je passen. En dat er nieuwe patronen zijn die beter aansluiten nu. En soms heb je dat nog niet eens zelf door, maar merk je het omdat de kinderen anders reageren. Dat ze zo maar ouder zijn geworden en in een nieuwe fase gekomen zijn. En dan is het aan jou als ouder om de patronen te onderzoeken en aan te passen, zodat het weer aansluit bij wat er nu nodig is in je gezin.

Haakpatronen

Patronen bieden mij rust en ontspanning. Mede daarom vind ik breien rustgevend. En haken. En sinds kort probeer ik wat nieuws: borduren. Lekker om die draden in mijn handen te voelen, de mooie kleuren, en dan iets maken. Als ik gestresst ben of merk dat ik ongeduldig ben dan is dit iets wat helpt 🧶(onderdeel van het naar bed-breng-ritueel, is dat ik rustig afwacht en ondertussen zit te fröbelen. Dat is mijn “haakpatroon” en dat maakt me een stuk geduldiger😊).

De patronen van mensen zijn mijn favoriet 🧡
Nieuwsgierig om jouw patronen onder de loep te nemen? Of op zoek naar nieuwe patronen die beter bij je passen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *